Morten Tillquist

|... Slagelse Cykle Ring ... |

SRAM TT 1090-R2C /Campagnolo Record

Posted By on søndag, maj 2, 2010, 9:26 in Anmeldelse, Blog, Campagnolo, Cykel Sporten, SRAM, Top news, Udstyr | 0 comments

SRAM TT 1090-R2C /Campagnolo Record

En ny tænkning til TT cyklen og tilmed carbon greb som ikke før har været brugt.

Vægt: 168 gram for sættet. kun 5 gram mere end Campagnolo’s TIMETRIAL™ Bar-end 10s

User Manual for R2C TT Shifter kan læses her: LINK

Første indtryk.
1. September 2009
Der er godt nok et lækkert produkt og man har allerede fornemmelsen af, at det er kvalitets for alle pengene. Jeg kunne næsten ikke vente med at få sat dem på min TTX 9.9SSL for at få afprøve dem, men også for at se om det virkelig passer at de kun virker sammen med en SRAM RED bagskifter, som SRAM selv skriver. :glare:
Men virkeligheden er heldigvis en helt anden, desværre skal jeg lige lave en custom part for at de kan side på mit Walser Bar 2 styr.
Jeg monteret dem så de kun sad på skifter kabler, jeg [i]ville[/i] afprøve skifter-funktionen i dem og det er super. Index’et på SRAM 1090-R2C passer pt 96-97% til en Campagnolo 10speed cassette, så jeg er spændt på hvordan det så virker når TT skifterne kommer til at side fast på styret.

2. September 2009
Så er SRAM 1090-R2C skifterne monteret, gearne indstillet og de virker 100% med Campagnolo 10Speed. Måske vil SRAM sige at det teoretisk ikke skulle være muligt, men i praktisk er det noget helt andet. Der er overhovedet ikke tryllet med kassetten, bagskifteren eller ligende, gearet er med samme forudsætning som jeg altid indstiller gear.

Jeg har også nået at kører en lille tur på 1-2km, super fedt med bagskifteren at man kun behøver at løfte pegefingeren når der skal skiftet til et lettere gear. Og et lidt kraftig tryk med tommelfingeren når man skal i et tungere gear. For mig virker index’et lidt hårdt, men det er nok fordi jeg er/var vandt til mit custom index på Campa sikfterne. Index skift på forskifterne skal jeg lige vende mig til, det har jeg aldrig kørt med tidligere, så det er helt nyt.

På søndag hvis vejret tillader det, forgår dagens træning på enkeltstarts cyklen så det bliver sjovt 🙂

13. September 2009
Så er de blevet testet under en 50km træningstur idag. Og de fungere rigtig godt, det er særdeles lækkert når man lige skal skifte et gear ned, så trækker man bare pejefingeren lidt op og vupti så er man i et lettere gear. På sammen måde trykker man tommelfingeren ned når man skal i et tungere gear.
Når jeg ligger i bøjlen og har mine hænder omkring gear skifterne føles de også gode, ingen skrabe kanter som kan gener ens finger.

Jeg syntes her klart at de lever op til mine forventninger, men om de er prisen vær er lidt svært at svare på. Jeg har set dem i england til 2595.- Dkr (inkl 10% rabat) og det er måske også den pris vi skal forvente i Danmark. Men til den pris jeg har givet, omkring 1750.- Dkr., så syntes jeg bestemt at de er købet vær.

2. Maj 2010
Nu har jeg så kørt med skifterne i lang tid, både træning såvel som cykelløb og jeg er stadig ligeså glad for dem som da jeg kørte første tur med dem. Klikkene bliver lidt mere runde som de bliver brugt og derved føldes de ikke så hårde at skifte med. Jeg syntes også at have bemærket at jeg skifter lidt oftes gear, måske fordi grebene altid er i samme position.

Jeg mere helt klart at SRAM har fremstillet et par TT skiftere som kan samlignes med dengang Shimano & Campagnolo kom med deres STI / Ergo levels.

Jeg har findet nogle billeder af de første prototyper at skifterne, meget sjovt at se hvordan den første model så ud, til den sidste model inden de blev fremstillet af carbon.

468 ad